Har du skaffet deg bærbar datamaskin til skolestart?

Skal du begynne i Vg1 til høsten? Da må du ha en bærbar datamaskin. Bruk en du allerede har, eller kjøp ny subsidiert PC/Mac gjennom fylkeskommunen. Bestill nå!

På tide å skaffe seg elev-PC - Klikk for stort bildeElev-PC Janeb13/ Pixabay

Alle elever i videregående skole i Viken fylkeskommune skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Elever ved videregående skoler i tidligere Akershus må selv sørge for å skaffe seg en datamaskin til skolestart.

Du har flere valg for å skaffe en bærbar datamaskin. Du kan velge å:

Gjennom innkjøpsordningen sponser fylkeskommunen fire modeller: 2 PC- og 2 Mac-maskiner.

Prisen for den rimeligste PC-modellen tilsvarer utstyrsstipendet fra Lånekassen fordelt over tre år. Dette er i tråd med gratisprinsippet i opplæringsloven.

Se informasjon om priser og bestilling på www.viken.no/elevpc-akershus

Bestillingsfrister

Bestillingsportalene for elev-pc åpnet 15. juni, og er åpne t.o.m. 28. februar 2021.

Dersom du vil ha maskinen levert til skolestart, er siste bestillingsfrist 8. august for Mac, og 12. august for PC.

Hvem kan bestille?

• Tilbudet om subsidiert datamaskin gjelder for elever på Vg1 og nye elever på Vg2, det vil si elever som ikke har gått Vg1 ved en offentlig videregående skole i tidligere Akershus forrige skoleår.
  • Tilbudet gjelder også elever i innføringsklasser for minoritetsspråklige.
  • Elever på Vg2 og Vg3 kan ikke benytte seg av ordningen, og du kan kun benytte deg av elev-pc-ordningen en gang.

Denne saken er publisert av sentral webredaksjon i Viken fylkeskommune.